tisdag 18 januari 2011

Hej Emilie!


Tjing! Skulle vilja fråga om råd. Sen jag blev tillsammans med min sambo så har de blivit alldeles för mycket stillasittande och gotta ätande. Ja va väldigt aktiv och vältränad förut,men nu har ja fått en sån där omtalad "sockerbulle" på magen. Jag har dock ökat i vikt,vilket är underbart! Men att ha slutat med träningen är idiotiskt. Så vad kan ja göra hemma för att bli av med bullen?
Mvh, Emilie.

Hej!
Det första jag lade märket till med ditt inlägg var att säger att det är underbart att du gått upp i vikt, då förutsätter jag att ditt mål inte är att bli super-ripped utan helt enkelt bara att bli av med "sockerbullen" som du kallar den, men på din livsstil så låter det som att den lätt kan förvandlas till en Princesstårta!.
När det gäller träningen så har du rätt, det är idiotiskt att inte träna, men inte bara för ditt utseende utan även för ditt hjärta och resten av din kropp. Du har en väldigt bra förutsättning eftersom du har tränat mycket förut och det är ditt muskelminne, detta innebär att dina muskler alltid kommer att vara beredda på fysisk aktivitet, kanske lite sega i början, men fortftarande beredda. Att träna hemma ger dig inte så många alternativ och kommer oftast sluta med att du struntar i att göra det.. men om du nu ska göra det så rekommenderar jag att du köper dig själv en motionscykel, inte för att hänga tvätt på eller likanande, uatn för att faktiskt cykla på! När vädret blir finare så kan du och sambon ta på er joggingkläderna och gå ut och springa en runda.. and that´s about IT! However .. du kan cykla flera timmar om dagen och springa flera mil, men sockerbullen kommer inte att försvinna tills du börjar äta rätt. Anledningen till att sockerbullen finns är att du har ätit mer än vad du har gort av med, så du måste börja äta mindre eller ändra vad du äter. t.e.x. 200 g lax är inte samma sak som en tallrik med pasta och god sås, pastan kanske är godare men den kommer att rubba ditt blodsocker och du kommer med all säkerhet att bli sötsugen efteråt. Äter du 200 g lax så kommer du att känna dig mättare längre tid och inte att vara lika sötsugen efteråt, detta är bara ett ganska krasst exempel.
När det gäller just att bli av med sockerbullen så är det tyvärr så att din kropp kommer att bestämma vart den vill bränna fett först och detta beror alldeles på dina gener. Där man går upp först brukar man oftast gå ner sist och det hjälper inte att göra 100 sit-ups innan läggdags, punktförbränning existerar inte, det är en gammal idiotisk myt, glöm den.
Se nu till att ta din sambo till närmaste gym, precis som ni sitter och moffar tillsammans så kan ni  stå på löpabndet eler pusha varandra på gymmet, motivera varandra och vips så kommer sockerbullen att vara borta!
Lycka till!
Mvh
Anna

1 kommentar:

  1. Tack så jätte mycket för ditt svar! Här ska bli ändring!! Mvh, Emilie

    SvaraRadera